"Βασιλέας δε και άρχοντας ου τους
σκήπτρα έχοντας έφη είναι ουδέ τους
υπό την τυχόντων αιρεθεντας ουδέ
τους κληρω λαχοντας ουδέ βιασαμενους ουδε εξαπατησαντας ,αλλα τους επισταμενους αρχειν,οποτε γαρ τις
ομολογησειε του μεν αρχοντος ειναι
το προστατειν ο,τι χρη ποιειν,
του δε αρχομενου το πειθεσθαι.."
[Οι βασιλείς και οι άρχοντες δεν είναι εκείνοι που κρατούν το σκήπτρο ,ούτε εκείνοι που εκλεχθήκαν από τον λαό η με κλήρωση, ούτε εκείνοι που κατέλαβαν
βίαια την εξουσία η με απατή,
αλλά εκείνοι που ξέρουν να
Κ Υ Β Ε Ρ Ν Ο Υ Ν ,...."ΞΕΝΟΦΩΝ 420

Τρίτη 6 Μαΐου 2014

Ο δήμος Ελληνικού, ο δήμος Βόλβης και η «χρεοκοπία» της Ελλάδας που συνεχίζεται!

Ο δήμαρχος του Ελληνικού, Χρίστος Κορτζίδης, έγινε μέλος του ΚΚΕ το 1977 και διαγράφηκε το 2006. Το 2007 εξελέγη δήμαρχος υποστηριζόμενος από τον Συνασπισμό. Τα τελευταία χρόνια αντιτίθεται στην αξιοποίηση του πρώην αεροδρομίου. Ακολουθεί το επιτυχημένο πλάνο ενεργειών των "Κορμοράνων" οι οποίοι είχαν καταφέρει να μπλοκάρουν την διπλή ανάπλαση στο Βοτανικό και στο γήπεδο του Παναθηναϊκού στην Αθήνα. Την επένδυση στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού επιχειρούν να μπλοκάρουν ο Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης, και άλλα 13 άτομα. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στην λίστα που υπογράφουν το εξώδικο κατά της επένδυσης βρίσκεται και η δημοτική σύμβουλος του ΣΥΡΙΖΑ στον δήμο Αθηναίων κα. Πορτάλιου, η οποία ήταν επικεφαλής της κίνησης των "Κορμοράνων" που μπλόκαραν την διπλή ανάπλαση. Να μην ξεχάσουμε, βέβαια, την προσπάθεια του θερμοκηπίου της χρεοκοπίας, με πρωτεργάτη τον Κορτζίδη, να εμπλέξουν και τους μαθητές των σχολείων των δήμων γύρω από το Ελληνικό στους «αγώνες» τους. Γκεμπελίσκοι που χρησιμοποιούν, δεκαετίες τώρα με την πολιτική προπαγάνδα μέσα στα σχολεία, τα παιδιά για στράτευση στην κάθε είδους τριτοκοσμική συνιστώσα που έχει δει αυτός ο τόπος.

Μέχρι εδώ όλα καλά στην πραγματικότητα του ελληνικού σοβιέτ, το θερμοκήπιο της χρεοκοπίας στους «αγώνες»… ο δήμαρχος ακόμα ένα εμβληματικό στέλεχος της Αριστεράς.

Ώσπου ένα παιδάκι έχασε την ζωή του και μία οικογένεια καταστράφηκε.


Από εμβληματικός, ο δήμαρχος, έγινε άφαντος! Μάζεψε μερικά κομματόσκυλα για κλακαδόρους που τον αποθέωναν, όταν αρνιόταν να αναλάβει τις ευθύνες και να ζητήσει μία συγγνώμη.

Οι αποτυχημένοι σοσιαλιστές του χρεοκοπημένου ελληνικού σοβιέτ δεν μπορούν να «τακτοποιήσουν» ούτε ένα μικρό λούνα παρκ! Θέλουν να πάρουν το Ελληνικό, μία επένδυση  που χρειάζεται  7 δισεκατομμύρια!


Τα ίδια λουλούδια του γνωστού θερμοκηπίου και στην Χαλκιδική! Να μην γίνει η επένδυση στις Σκουριές. Δεν περιμένεις και τίποτα άλλο από αυτούς.
Το πρόβλημα είναι όλοι οι υπόλοιποι. Δυστυχώς φαίνεται ότι η κανονικότητα που δημιουργήθηκε στην Ελλάδα από την προπαγάνδα της Αριστεράς και την ανυπαρξία όλων των άλλων είναι καταλυτική. Αντί να τρέχουν να δουν αν μπορούν να κάνουν το εργοστάσιο χρυσού στο δήμο Βόλβης ώστε το μετάλλευμα από τα ορυχεία της Χαλκιδικής να μη τα στέλνουν στο εξωτερικό, να δημιουργήσουν πλούτο και θέσεις εργασίας…ακολουθούν τους δρόμους των «αγωνιστών»!
Τα ίδια και για τον ΕΟΤ της Ασπροβάλτας. Πρόταση του ΚΚΕ για να περάσει στον δήμο ψηφίζεται ΟΜΟΦΩΝΑ!!!...χρεοκοπημένοι από χέρι! Δε μας σώζει τίποτα. Θα βρουν δεκάδες εκατομμύρια, θα κάνουν σωστή και σε εύλογο χρονικό διάστημα επένδυση και θα την καταστήσουν βιώσιμη για τα επόμενα 30 - 40 χρόνια! Θεός φυλάξει.
Διακηρύσσουν όλοι, πριν τις εκλογές, ότι η χρεοκοπημένη δημοτική επιχείρηση στα λουτρά της Νέας Απολλωνίας… τώρα θα «φτιάξει», μάλλον εκ θαύματος. Αντί να τρέξουν να βρουν επενδυτή να την πουλήσουν ή να κάνουν παραχώρηση.


Η ιδεολογία της χρεοκοπίας που δεμονοποίησε την επιχειρηματικότητα , το κέρδος και την αγορά είναι εδώ και βασιλεύει! Η «χρεοκοπία» είναι κανόνας. Δυστυχώς πολλές ελπίδες για ταχεία ανάπτυξη δεν υπάρχουν. Το σίγουρο είναι ότι, στην όποια ανάπτυξη, δε θα συμμετέχουν - κατά κανόνα - οι δήμοι.

                                                                                                            Λύτος Δ. Κωνσταντίνος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: