"Βασιλέας δε και άρχοντας ου τους
σκήπτρα έχοντας έφη είναι ουδέ τους
υπό την τυχόντων αιρεθεντας ουδέ
τους κληρω λαχοντας ουδέ βιασαμενους ουδε εξαπατησαντας ,αλλα τους επισταμενους αρχειν,οποτε γαρ τις
ομολογησειε του μεν αρχοντος ειναι
το προστατειν ο,τι χρη ποιειν,
του δε αρχομενου το πειθεσθαι.."
[Οι βασιλείς και οι άρχοντες δεν είναι εκείνοι που κρατούν το σκήπτρο ,ούτε εκείνοι που εκλεχθήκαν από τον λαό η με κλήρωση, ούτε εκείνοι που κατέλαβαν
βίαια την εξουσία η με απατή,
αλλά εκείνοι που ξέρουν να
Κ Υ Β Ε Ρ Ν Ο Υ Ν ,...."ΞΕΝΟΦΩΝ 420

Δευτέρα, 8 Οκτωβρίου 2012

ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗ ΛΙΜΝΗ – ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΝΟ-ΚΑΓΙΑΚ

E-mail Εκτύπωση PDF
sima
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗ ΛΙΜΝΗ – ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΝΟ-ΚΑΓΙΑΚ
Το καθεστώς προστασίας και τα αθλήματα αναψυχής στη λίμνη Βόλβης ήταν το επίκεντρο εκδήλωσης, που οργανώθηκε με τη συμμετοχή του δήμου Βόλβης
Στο πλαίσιο της συστηματικής προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης της λίμνης Βόλβης, που έχει ως στρατηγικό στόχο ο δήμος Βόλβης, εντάσσεται και η πολύπλευρη εκδήλωση Σεμινάριο Κανό-Καγιάκ, η οποία έγινε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στα Λουτρά Ν. Απολλωνίας.
 
Πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε το πρωί στην αποβάθρα των Λουτρών, με διπλό σκοπό: να ενημερωθεί για τον κανονισμό λειτουργίας και τις απαγορεύσεις που προβλέπονται σχετικά με τη χρήση της λίμνης, αλλά και να γνωρίσει τη χρήση του κανό και του καγιάκ, αθλήματα που προσφέρονται ιδιαίτερα για εξάσκηση στα νερά της Βόλβης.
Η εκδήλωση που οργανώθηκε από τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης, άρχισε με την ομιλία του δημάρχου Βόλβης Δημήτρη Γαλαμάτη, ο οποίος αναφέρθηκε στη σπουδαιότητα του υδάτινου οικοσυστήματος της Βόλβης και τις δυνατότητες αξιοποίησης της. Επισήμαινε μάλιστα πως «η ανάδειξη της λίμνης Βόλβης, μπορεί να αποφέρει σημαντικά και πολύπλευρη οφέλη, καθώς θα «απλώσει» δίχτυ προστασίας γύρω της, θα προσφέρει πολύτιμη διέξοδο αναψυχής σε χιλιάδες κατοίκους κι επισκέπτες, ενώ είναι εφικτή και η οικονομική εκμετάλλευση «ήπιων» δραστηριοτήτων γύρω από τη Βόλβη».
Για τον σκοπό αυτό, ο δήμος Βόλβης έχει ήδη προχωρήσει σε συμφωνία συνεργασίας με τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης για την υλοποίηση ολοκληρωμένων ενημερωτικών ενεργειών ανάδειξης της λίμνης Βόλβης. Παράλληλα, διαμορφώνει έναν άρρηκτο δεσμό ανάμεσα στους κατοίκους του νομού Θεσσαλονίκης και την λίμνη, με μια σειρά από πρωτοβουλίες και δράσεις, όπως είναι μεταξύ άλλων: περιβαλλοντικές δράσεις (εκστρατείες καθαρισμού στις όχθες της τα δυο τελευταία χρόνια), εκπαιδευτικές δραστηριότητες (επίδειξη πυροσβεστικών αεροσκαφών σε μαθητές σχολείων), εκδηλώσεις αναψυχής (έφιππη παραλίμνια πορεία) κ.ά.
seminario kano-kagiak 4
seminario kano-kagiak 3

Δεν υπάρχουν σχόλια: