"Βασιλέας δε και άρχοντας ου τους
σκήπτρα έχοντας έφη είναι ουδέ τους
υπό την τυχόντων αιρεθεντας ουδέ
τους κληρω λαχοντας ουδέ βιασαμενους ουδε εξαπατησαντας ,αλλα τους επισταμενους αρχειν,οποτε γαρ τις
ομολογησειε του μεν αρχοντος ειναι
το προστατειν ο,τι χρη ποιειν,
του δε αρχομενου το πειθεσθαι.."
[Οι βασιλείς και οι άρχοντες δεν είναι εκείνοι που κρατούν το σκήπτρο ,ούτε εκείνοι που εκλεχθήκαν από τον λαό η με κλήρωση, ούτε εκείνοι που κατέλαβαν
βίαια την εξουσία η με απατή,
αλλά εκείνοι που ξέρουν να
Κ Υ Β Ε Ρ Ν Ο Υ Ν ,...."ΞΕΝΟΦΩΝ 420

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ: ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

imerida1
Το ΄πε και το ΄κανε ο Δημήτρης Γαλαμάτης. Ο Δήμαρχος Βόλβης στις πρόσφατες εξαγγελίες του σχετικά για τις συναντήσεις του
με διάφορους φορείς της περιοχής μας, υποσχέθηκε και επαφές με τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Βόλβης. Επόμενο ήταν λοπόν πρωταρχικά να καλέσει τα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία μας που είναι και τα περισσότερα και που στα δύσκολα αυτά χρόνια που διανύουμε όλοι μας, να περνούν ίσως τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας και του αγώνα επιβίωσης τους. Ένας αγώνας ο οποίος βέβαια, πάντα ήταν δύσκολος.
Μη νομίζει κανείς πως το να διοικεί κάποιος ένα Ερασιτεχνικό Σωματείο ή να αγωνίζεται σε αυτό, είναι κάτι το εύκολο. Ποτέ δεν ήταν και ίσως να μην γίνει εύκολο ποτέ! Τις κατά τόπους ερασιτεχνικές ομάδες, τις κρατά ζωντανές διαχρονικά η φλόγα και το μεράκι που έχουν μέσα τους απλοί άνθρωποι που σχεδόν πάντα θυσιάζουν πολλά ακόμα και από την ζωή τους την ίδια.
Αθλητές, παράγοντες, προπονητές και πάνω απ΄ όλα Φίλαθλοι, δεκαετίες τώρα μέσα και έξω από τα γήπεδα κάθε χωριού μας δίνουν ΟΞΥΓΟΝΟ και ΑΙΜΑ στα σωματεία και τα κρατούν ΟΡΘΙΑ. Και εκείνα με την σειρά τους συμβάλουν στο να κρατηθούν όρθια και τα χωριά μας τα ίδια!
Θυμάμαι ακόμα τα λόγια του Λάκη Χαρίση πέρσι στο μικρό καφενεδάκι στην Κοκκαλού μετά το παιχνίδι των παιδιών με τα Λαγκαδίκια. ''Βλέπεις το φως αυτό εδώ μέσα;'' μου είπε, ''αν δεν ερχόμαστε να παίξουμε μπάλα σήμερα, κι αυτό το μαγαζί θα ήταν κλειστό τώρα''
 
Η ομάδα του χωριού... τα παλικάρια κάθε γενιάς.... το καμάρι των συγχωριανών... το γήπεδο... το αντάμωμα φίλων! Το κάθε χωριό μας έχει γράψει μέρος της δικής του ιστορίας μέσα από την ύπαρξη και την δράση της ομάδας του... Χιλιάδες μικρότερες ανθρώπινες στιγμές και ιστορίες  γράφτηκαν εκεί μέσα από χιλιάδες αθλητές και αμέτρητους φιλάθλους... Ωκεανοί ονείρων και προσδοκιών... Ποτάμια ιδρώτα προσπαθειών και θυσίας κάθε τοπικής κοινωνίας!
Όλα αυτά, όλες αυτές τις προσπάθειες και τους ανθρώπους έρχεται να τα τιμήσει συμβολικά, μα και ουσιαστικά (ως προς την επίλυση προβλημάτων που θα κατατεθούν), στα πρόσωπα των σημερινών σωματείων μας με την διοργάνωση της 1ης Ημερίδας Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου ο Δήμαρχος Βόλβης.
Και μη βιάζεται κανείς... δεν είναι μόνο αυτό... 
imerida2
Μύθος για τον Άρη και για το Ελληνικό ποδόσφαιρο. Αξεπέραστος χαρισματικός αρχηγός ο Μεγάλος, ο ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΝΤΙΝΟΣ ΚΟΥΗΣ!
Στις 18 Νοεμβρίου υπό την αιγίδα του Δημάρχου Βόλβης θα βρεθούν δίπλα στα σωματεία μας, άνθρωποι (πραγματικοί Μύθοι) του Επαγγελματικού και του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου που θα μεταφέρουν σκέψεις, εμπειρίες και πρότυπα σε όσους παρευρεθούν στην Ημερίδα αυτή.
Θα βρεθούν δίπλα στους ανθρώπους των ομάδων μας, Μορφές όπως ο Ντίνος Κούης, ο Κούλης Αποστολίδης, ο Κώστας Δράμπης, ο Μάκης Σεντελίδης, οι οποίοι ξεκίνησαν με συνθήκες εντελώς ερασιτεχνικές στα χρόνια τους και που έφτασαν στα ανώτερα επίπεδα του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και στην διάσταση του ''Μύθου'' και που σήμερα έχουν άμεση επαφή και προσφορά με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο στο νομό μας.
- Καλεμένοι όπως ο πρόεδρος της ΕΠΣΜ Βαγγελης Γραμμένος και ο αντιπρόεδρος της ΕΠΣΜ και περιφερειακός σύμβουλος Βασίλης Ανατολίτης, οι οποίοι έχουν θεσμικό ρόλο και λόγο στα πράγματα και που μπορούν να κινήσουν διαδικασίες στην Ένωση.
- Καταξιωμένοι δημοσιογράφοι και μέσα ενημέρωσης (nova spor - Σπορ του Βορρά - metrospor - metropolis fm - Εurope1) όπως ο Περικλής Στέλας, o Δημήτρης Κανελάκης, ο Ιορδάνης Κεστελίδης, ο Μάκης Κιλιντάρης για να καλύψουν το γεγονός και να γνωρίσουν νέους φίλους.
- Θα παραστούν να ακούσουν τις παρατηρήσεις των συλλόγων μας, άνθρωποι και παράγοντες της Διαιτησίας, μιας πονεμένης για όλους ιστορίας.
- Τέλος γίνεται τεράστια προσπάθεια για να βρίσκονται την ημέρα εκείνη μαζί μας παιδιά - πρότυπα της περιοχής μας, που ξεκίνησαν από τα ίδια με εμάς γήπεδα, τις ίδιες αλάνες, από τις ίδιες ομάδες και έφτασαν στην Α Εθνική ως παίκτες και προπονητές, ακόμα και σε Μουντιάλ, όπως ο Θανάσης Κολιτσιδάκης, ο Μάκης Χάβος και ο Γιώργος Βλαχούδης.
Θα είναι όλοι εκεί! Για να ακούσουν και να μιλήσουν.
Και μαζί τους θα είναι όλος ο Ερασιτεχνικός κόσμος μας.
imerida4
Κούλης Αποστολίδης... Στην Μυθική ομάδα του ΠΑΟΚ της δεκαετίας του ΄70. Μια ακόμα μεγάλη μορφή που θα λαμπρύνει την 1η Ημερίδα ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου Βόλβης!
Η πρωτοβουλία όμως του Δημάρχου Βόλβης δεν σταματά μόνο εδώ. Στην ημερίδα αυτή θα βραβευθούν, πέραν των λαμπρών καλεσμένων της εκδήλωσης και άνθρωποι των ομάδων μας που με την στάση τους σηματοδοτούν πρότυπα προσφοράς και αποτελούν σγμεία αναφοράς για όλους.
- Θα βραβευθούν ο Τάκης Δάλλας του Άρη Ξηροποτάμου και ο Νίκος Χουβαρδάς του Απόλλων Απολλωνίας. Οι γηραιότεροι όλων των ομάδων μας. Στα πενηντα και βάλε χρόνια τους και οι δύο προσφέρουν ακόμα στα σωματεία μας. Μπράβο τους!
- Θα βραβευθούν νεαρά παιδιά όπως ο Γιώργος Ντόμπρος, δεκατεσσάρων ετών, της Τρωαάδας Ασπροβάλτας, ο Θανούλης Ξοβέρης του Βρασίδα και όποια άλλα υπάρχουν (περιμένω ενημέρωση από κάθε σωματείο) που από ''κούνια'' σχεδόν αποτελούν παραδείγματα προς μίμηση για την γενιά τους.
- Ελάχιστες εξαιρετικές κοπέλες έχουμε σε συμβούλια ομάδων. Την Θεσσαλία Πόνιου, χρόνια στην Αρέθουσα,  την Ευτυχία Βακουφάρη στη Νυμφόπετρα και τις αξεπέραστες Πόπη Μανωλεσάκη και Στέλλα Μπουμπουνάκη στον ΠΑΟΚ Σταυρου. Θα βραβευθούν όλες τους.
- Τρείς σύλλογοι της περιοχής διοργανώνουν Τουρνουά με την Επωνυμία Εκλιπόντων Στελεχών τους διαφυλάτοντας έτσι την μνήμη της προσφοράς τους. Ο Τρίτων Βόλβης με το ''Απόστολος Βουτσάς'', ο Ελλήσποντος Νέας Μαδύτου με τον τιμής ένεκεν αγώνα κάθε Πάσχα στην μνήμη των αδικοχαμένων παιδιών του, Νίκου Παπάτσα και Τάσου Ευσταθίου και τέλος ο ΠΑΟΚ Σταυρού με το ''Γιάννης Γούλας'' Θα βραβευθούν και αυτά τα σωματεία.
- Έναν τίτλο πήραμε πέρσι, αυτόν του Βρασίδα Βρασνών. Θα βραβευθεί. Μία άνοδο χαρήκαμε από ομάδα μας, πέραν τίτλου. Αυτή του Μεγάλου Αλεξάνδρου Νέας Απολλωνίας. Τα παιδιά αυτά θα βραβευθούν.
- Έχουμε να βραβεύσουμε την χειρονομία fair-play του αθλητή των Βρασνών Κώστα Καδούδη στο παιχνίδι με τον Σοχό και συνολικά την εξωαγωνιστική προσφορά του Βρασίδα με τον έρανο που διοργάνωσε πέρυσι για τα παιδιά του Παιδικού Χωριού SOS. 
- Και μέχρι τις 18 Νοεμβρίου σίγουρα θα έχουμε και άλλα πράγματα (όπως η παρουσία παικτών της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αναλόγως των υποχρεώσεων τους, μέσω του κ. Βασίλη Ανατολίτη)  για τον σχεδιασμό της Ημερίδας αυτής. Δεκτή κάθε πρόταση, κάθε επισήμανση, κάθε προτροπή από κάθε σωματείο. 
Για το τελικό πρόγραμμα της ημέρας, το οποίο θα δημοσιεύσουμε μόλις ανακοινωθεί επίσημα, φυσικά αρμόδιος είναι ο ΟΠΑΠ Βόλβης και ο Πρόεδρος του κ. Δημήτρης Βασιλάκης ο οποίος έχει ξεκινήσει ήδη τον σχεδιασμό και τις ετοιμασίες, αρχής γενομένης από το κλείσιμο της αίθουσας του RIHIOS HOTEL στον Σταυρό Θεσ/νίκης!
Όμως το μεγάλο κέρδος, δεν είναι μονάχα οι βραβεύσεις, ούτε η λαμπρή ατμόσφαιρα...
imerida5
Και μόνο που ήταν στον απίστευτο τελικό που ο Ηρακλης πήρε το κύπελο από τον Ολυμπιακό ο ''τανάλιας΄΄ Μάκης Σεντελίδης περνά στην κατηγορία των θρύλων του Ελληνικού Ποδοσφαίρου. Η επί πολλά χρόνια προσφορά του στον Ηρακλή τον ''ανεβάζει'' στην παραπάνω κατηγορία των Μύθων! 
Στο χέρι των Ερασιτεχνών μας να γίνουν μια γροθιά!
Πέραν όλων των άλλων, το κυριότερο κέρδος για τα σωματεία μας θα είναι ότι για πρώτη φορά θα καθίσουν όλοι μαζί ενώπιος - ενωπίω με τους διοικητικούς και θεσμικούς φορείς τους. Θα έχουν την ευκαιρία να μιλήσουν δημόσια, να καταθέσουν απόψεις, προβληματισμούς και παράπονα όπου υπάρχουν. Να ξεκαθαρίσουν πράγματα με όλους. Ανοικτά και δημόσια, με σθένος και τόλμη χωρίς να αισθάνονται φτωχοί συγγενείς των ομάδων του πολεοδομικού συγκροτήματος της συμπρωτεύουσας.
Ακόμα και απέναντι στην Δημοτική αρχή Βόλβης να σταθούν όπως πρέπει και όπως αρμόζει στην ιστορία τους. Να διεκδικήσουν πράγματα και να τα κερδίσουν, όπου υπάρχουν οι δυνατότητες. Να γνωριστούν μεταξύ τους και να γίνουν μια γροθιά δύναμης και διεκδίκησης.
Φαντάζεται κανείς τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ απέναντι σε είκοσι ψηφοδέλτια που μπορούν ενωμένα να ανεβάσουν ή να κατεβάσουν όποιον κρίνουν κατάληλο; Στις τελευταίες εκλογές ο κ. Γραμμένος κέρδισε για δύο ψήφους.... 
Αντιλαμβάνεστε για ποιά δύναμη μιλάμε; Τα σωματεία μας ενωμένα έξω από τα γήπεδα (μέσα εντάξει, αντίπαλοι για 90΄ λεπτά μόνο) μπορούν να κερδίσουν πολλά. Μπορούν να κάνουν την ΕΠΣΜ να κοιμάται στο προσκεφάλι τους. Ένα παιδί που τυχόν θα χρειαστεί αύριο αίμα ή κάτι άλλο, θα έχει δίπλα του εκατοντάδες συναθλητές του και παράγοντες των ομάδων μας.
Το αγωνιστικό πρόγραμμα φιλικών αγώνων και προπονήσεων θα γίνεται πάντα πιο εύκολο για όλους, όταν υπάρχουν συνεργασίες και γνωριμίες που θα ξεκινήσουν απο την συνάντηση αυτή της 18ης Νοεμβρίου... Τα παιδάκια των Ακαδημιών θα βρίσκουν πιο γόνιμο έδαφος σε κάθε χωριό που θα θέλει να συμμετέχει. Τουρνουά ομάδων και κίνηση φιλάθλων μπορούν να ξεπηδήσουν από τον ορεινό όγκο μας μέχρι την Λίμνη και τις παραλίες μας.
Μεταγραφές για νεαρότερους παίκτες που μπορούν να ψηθούν σε μικρότερες κατηγορίες θα κλείνονται ανάμεσα σε οικογενειακό περιβαλλον φίλων. Τα φαινόμενα εντάσεων και ύβρεων στα γήπεδα μας θα χαθούν. Κανείς δεν μαλώνει με φίλους... Και καλό θα είναι οι εργάτες του ποδοσφαίρου του Δήμου μας να γίνουν όλοι φίλοι!  
imerida3
Κώστας Δράμπης... Από του στυλοβάτες του Χρυσού Άρη στα μέσα της δεκαετίας ΄70 με αρχές ΄80. Ακόμα θυμάμαι το γκολ που πέτυχε με την Ίπσουιτς στο ουδέτερο Καυτατζόγλειο. Είμασταν Γυμνασιόπαιδα τότε και οι κοπάνες μας οδηγούσαν σε ''ολοήμερες'' στα γήπεδα! 
Τα κέρδη για τις ομάδες μας θα είναι τεράστια σε κάθε περίπτωση!
Η 1η Ημερίδα Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου στον Δήμο Βόλβης είναι κάτι που γίνεται για πρώτη φορά στα χρονικά των ομάδων μας. Το μήνυμα που στέλνει είναι ότι κάποιος υπάρχει εδώ και βρίσκεται δίπλα στις ομάδες μας. Εκτιμώ πως η χαρά κάθε ανθρώπου που υπηρετεί το Ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο θα είναι μεγάλη. Πέρα από την τιμή που γίνεται σε κάθε σωματείο και κάθε αθλητή ξεχωριστά το μεγάλο κέρδος της θα είναι να νιώσουν όλοι χρήσιμοι, ισότιμοι και κάτω από την ίδια στέγη.
Δεν υπάρχουν τα χρόνια αυτά πολλά διαθέσιμα πράγματα και κονδύλια για τον Αθλητισμό και τον Πολιτισμό. Η κρίση και οι περικοπές χτύπησαν πρώτα απ΄ όλα τους τομείς αυτούς και δεν χρειάζονται περισσότερα σχόλια επ΄αυτού. Εκείνο που δεν μπορεί να περικόψει καμιά κρίση είναι η αξιοπρέπεια και η αναγνώριση της προσπάθειας κάθε ομάδας. Η Ημερίδα αυτή αποτελεί μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να τονιστεί αυτό. 
Ο Δήμος μας και οι ομάδες της περιοχής μας μπορούν και πρέπει να γίνουν μπροστάρηδες σ΄ αυτό. Δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνει δηλαδή μια φορά η κλήρωση των πρωταθλημάτων της ΕΠΣΜ σε κάποιο από τα δικά μας χωριά. Τι δεν έχουμε; Αίθουσες; Ή ανθρώπους να βοηθήσουν σε παρόμοια διοργάνωση;
Δεν βλέπω τον λόγο να μην γίνεται στην περιοχή μας ένα σεμινάριο Διαιτησίας ή ενημέρωσης των παρατηρητών και των ιατρών της Ένωσης. Τι μας λείπει; Είμαστε η πιο απομακρυσμένη περιοχή του νομού, αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να είμαστε και ''ξεχασμένοι'' από όλους! Μπορούν και είμαι σίγουρος ότι θα γίνουν πράγματα στα δικά μας χωριά.
Η πρωτοβουλία αυτή του Δημάρχου Βόλβης και του ΟΠΑΠ Βόλβης αποδυκνείει το αληθές του λόγου.
Από εκεί και πέρα συνολική προσπάθεια και στήριξη του ενός με τον άλλον χρειάζεται....
 kolitsid1
...για τον Θανάση Κολιτσιδάκη ότι και να γράψω δεν φτάνει ποτέ. ΠΑΟΚ Σταυρού - Απόλλων Αθ. - Παναθηναικός - ΟΦΗ - ΕΘΝΙΚΗ και ΜΟΥΝΤΙΑΛ... Απίστευτη διαδρομή. Μακάρι να μπορέσει να βρίσκεται μαζί μας στην 1η Ημερίδα!
Τέλος, τα πρότυπα και τα μηνύματα που θα περάσουν στα παιδιά που αγωνίζονται σήμερα στα σωματεία μας θα είναι τα λαμπρότερα και τα καλύτερα. Χαρακτήρες και πορείες στον αθλητισμό και στην ζωή την ιδια, όπως του Θανάση Κολιτσιδάκη, του Μάκη Χάβου, του Γιώργου Βλαχούδη που και αυτοί κάποτε έπαιζαν στα ίδια γήπεδα μας θα αποτελούν πάντα φάρους για τους νεότερους.
Τι πιο λαμπρό παράδειγμα για κάθε νέο παιδί; Και να σκεφτούμε όλοι πως στα χρόνια αυτά δίνεται μοναδική ευκαιρία για κάθε ερασιτέχνη να προχωρήσει παραπάνω. Οι μεγάλες μεταγραφές και τα πεταμένα λεφτά των επαγγελματικών ομάδων σε ΄΄φίρμες'' τέλειωσαν. Όλοι τους ψάχνουν ταλέντα και παιδιά των μικρών ομάδων...
Το Επαγγελματικό ποδόσφαιρο στηρίζεται στο χρήμα (και σε κομπίνες, όπως το κατάντησαν) και το Ερασιτεχνικό σε άδολη προσφορά και ΘΥΣΙΕΣ!
Αυτή είναι η μεγάλη διαφορά τους! Ο ερασιτεχνικός Αθλητισμός κτίζεται πάνω σε εκτιμήσεις, φιλίες, χαρακτήρες και πολύ τρέλλα από αιώνιους εραστές του.
Στις 18 Νοεμβρίου στον Σταυρό θα συγκεντρωθούν στο κάλεσμα αυτό του Δημήτρη Γαλαμάτη εκατοντάδες τέτοιοι ''αμετανόητοι εραστές'' του ερασιτεχνικού μας κόσμου. Οι περισσότεροι από αυτους έχουν γράψει τόμους ιστορίας μέσα στα γήπεδα, άλλοι νεότεροι ξεκίνησαν πρόσφατα να γράφουν τους δικούς τους τόμους. Όλους αυτούς τους ενώνει μια κοινη αγάπη γι΄ αυτό που κάνουν. 
Τι μπορεί να τους ενώσει πέρα από την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και τον Αθλητισμό;
havos1
Μάκης Χάβος...μια πορεία ζωής από τα λαμπρότερα παραδείγματα για τους νέους μας!
Θα ενώσει τους πάντες η αγάπη και το κέρδος για τα χωριά μας!
Ακούστε κύριοι, κανείς δεν θα λύσει τα προβληματα της ομάδας του στην ημερίδα αυτή. Στις 19 Νοεμβρίου κανένα σωματείο μας δεν θα είναι πλουσιότερο, ούτε θα γίνει Μπαρτσελόνα. Τελεία και πάυλα. Το νόημα, ο σκοπός της συνάντησης αυτής στην 1η Ημερίδα, δεν είναι αυτό το πράγμα. Ούτε υπάρχουν μαγικές λύσεις για τα χρόνια αυτά που περνάμε.
Εκείνο που μπορούμε να πετύχουμε όλοι είναι να αρπάξουμε την ευκαιρία αυτή από τα μαλιά και να ξεκινήσει μια πολυμέτωπη και θερμή συνεργασία όλων των ανθρώπων του ποδοσφαίρου απέναντι σε ότι μπορούν να διεκδικήσουν ισότιμα από τον Δήμαρχο, από την Ένωση, από την Περιφέρεια, από τα μέσα ενημέρωσης, από την Διαιτησία και από την μεταξύ τους επαφή. 
Όλοι όσοι ασχολούνται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο έχουν μια ''Ιερή τρέλλα'' ο καθένας με το χωριό του. Σε πολλά χωριά μας μάλιστα πέραν της τοπικής ομάδας δεν υπάρχει (κακώς βέβαια) τίποτε άλλο που θα κάνει να ακουστεί το χωριό αυτό λίγο παραπέρα. Για πολλούς αμθρώπους των σωματείων μας, αυτός είναι ο καημός και το μεράκι μιας ολόκληρης ζωής.
Να μην αφήσουν την ευκαιρία αυτή να πάει χαμένη για τίποτε στον κόσμο! Φέτος η 1η αυτή Ημερίδα θα γίνει στον Σταυρό. Του χρόνου γιατί να μην γίνει στο Αρέθουσα Παλάς, στην Πρεμιέρα στη Νέα Μάδυτο, στο Πολιτιστικό κέντρο της Ανοιξιάς, στη Νέα Απολλωνία, στον Προφήτη, ή όπου αλλού υπάρχει αίθουσα που να πληρεί τις προυποθέσεις; Γιατί να μη καθιερωθεί ως ένας θεσμός προβολής του τόπου και προσέλκυσης επισκεπτών από κάθε γωνιά του νομού;
Γιατί να μη επεκταθεί με σεμινάρια Αθλητικής Ιατρικής, Φυσικής Αγωγής ή Υγιεινής Διατροφής; Γιατί να μην τα κερδίσουν τα χωριά μας αυτά; 
Και γιατί όταν ένας άνθρωπος μπαίνει μπροστά και τα οραματίζεται όλα αυτά να μην βάλουμε πλάτη; Το κάλεσμα του Δημάρχου Βόλβης εκτός από την τήρηση του λόγου που έδωσε, είναι μια ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ των σωματείων μας! Μια κατάκτηση που το πλήρωμα του χρόνου την έφερε έτσι απλά και μέσα από τις διαδρομές του Καλλικράτη. Πρώτη φορά θα είμαστε τόσοι πολλοί και στο χέρι μας είναι να είμαστε και ενωμένα ΔΥΝΑΤΟΙ!
Να μη πάει χαμένη η κατάκτηση αυτή. Ότι άλλο μας χωρίζει έξω από τον αθλητισμό να το βρούμε αργότερα και στην ώρα που πρέπει. Τώρα είναι ώρα για κατακτήσεις. Έστω φτωχικές, έστω χωρίς τα μεγάλα κονδύλια και τα μεγάλα έργα, έστω με όραμα και ελπίδα. Μα με ψυχή και πίστη, όπως αυτή που καταθέτετε μια ζωή μέσα στα γήπεδα όλοι σας χρόνια τώρα. Πιστεύω στην ψυχή αυτή που έχετε μέσα σας και που κρατά όρθια τα σωματεία και τα χωριά μας.
Θα στηρίξουμε ως volvinews αυτή την προσπάθεια της 1ης Ημερίδας, τιμώντας έτσι κάθε ερασιτέχνη και στηρίζοντας κάθε χωριό μας.
Και ότι άλλο καλύτερο μπορούμε να κάνουμε από την δική μας σκοπιά, με τις δικές σας προτάσεις, με τις δικές σας προτροπές, με την δική σας αγάπη ευχαρίστως να το κάνουμε.
gramenos1
... φαντάζεται κανείς τον πρόεδρο της ΕΠΣΜ απέναντι σε είκοσι ενωμένους ψήφους από την περιοχή μας;
Ένα ποδοσφαιρικό Επιμύθιο για όλους μας!
Το βράδυ της 26ης Οκτωβρίου 1863, εκπρόσωποι αρκετών ποδοσφαιρικών σωματείων (τελείως ερασιτεχνικών και τα περισσότερα απλές παρέες) από την ευρύτερη περιοχή του Λονδίνου, συναντήθηκαν στην Ταβέρνα Freemasons στο Long Acre στην περιοχή Covent Garden ...
Αυτή ήταν η πρώτη συνάντηση του Football Association (FA) Ήταν ο πρώτος στον κόσμο επίσημος φορέας του ποδοσφαίρου.... Η επίσημη ιστορία του ποδοσφαίρου πολλά χρόνια μετά θα καταγράψει πως όλα άρχισαν... εκείνο το βράδυ! Γνωρίζουμε όλοι την συνέχεια και την κατάληξη εκείνης της συνάντησης και του αθλήματος γενικώτερα.... 
Πάμε λοιπόν να φτιάξουμε ένα δικό μας ''Freemasons'' στον Ερασιτεχνικό ποδοσφαιρικό κόσμο της περιοχής Βόλβης ή και ευρύτερα και ας μην φτάσουμε ποτέ σε επίπεδα δόξας τόσο μεγάλα.
Αρκούν και μικρότεροι στόχοι που μπορούν να βοηθήσουν την ύπαρξη και την βιοσιμότητα των ομάδων μας. Να κάνουν πιο εύκολη και πιο όμορφη την ζωή των αθλητών και των παραγόντων σε κάθε οικισμό μας.
Βλέπετε καμιά φορά την ιστορία την γράφουν απλές παρέες και απλοί άνθρωποι που όμως έχουν μέσα τους φλόγα και που ανοίγουν δρόμους για τις επόμενες γενιές που ακολουθούν πίσω...  
Γράφτηκε από τον/την Βασίλης Τσολάκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: