"Βασιλέας δε και άρχοντας ου τους
σκήπτρα έχοντας έφη είναι ουδέ τους
υπό την τυχόντων αιρεθεντας ουδέ
τους κληρω λαχοντας ουδέ βιασαμενους ουδε εξαπατησαντας ,αλλα τους επισταμενους αρχειν,οποτε γαρ τις
ομολογησειε του μεν αρχοντος ειναι
το προστατειν ο,τι χρη ποιειν,
του δε αρχομενου το πειθεσθαι.."
[Οι βασιλείς και οι άρχοντες δεν είναι εκείνοι που κρατούν το σκήπτρο ,ούτε εκείνοι που εκλεχθήκαν από τον λαό η με κλήρωση, ούτε εκείνοι που κατέλαβαν
βίαια την εξουσία η με απατή,
αλλά εκείνοι που ξέρουν να
Κ Υ Β Ε Ρ Ν Ο Υ Ν ,...."ΞΕΝΟΦΩΝ 420

Πέμπτη, 15 Δεκεμβρίου 2011

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ 2012 – 2014 ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ 2012 – 2014
ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ
«ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ»
Με τον κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (Ν.3463/2006), θεσπίστηκε η υποχρέωση κατάρτισης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων από τους Δήμους και με το Ν. 3852/2010 (Πρόγραμμα «Καλλικράτης») ορίζεται ότι για το μεσοπρόθεσμο προγραμματισμό των δήμων εκπονείται το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα.
Η υποχρέωση σύνταξης Επιχειρησιακών Προγραμμάτων αποσκοπεί στην εισαγωγή μόνιμων εσωτερικών διαδικασιών και συστημάτων προγραμματισμού στους ΟΤΑ. Στο επιχειρησιακό πρόγραμμα καθορίζονται οι στρατηγικοί στόχοι, οι αναπτυξιακές προτεραιότητες του Δήμου και οι δράσεις που πρόκειται να υλοποιήσει την επόμενη χρονική περίοδο σε όλους τους τομείς των αρμοδιοτήτων του (περιβάλλον, υποδομές, κοινωνική μέριμνα, κ.ο.κ.). Επίσης, περιλαμβάνονται στόχοι και δράσεις για τη βελτίωση της εσωτερικής οργάνωσης και λειτουργίας του Δήμου.
Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, εκτός των άλλων, περιλαμβάνονται διαδικασίες διαβούλευσης με υπηρεσίες, κοινωνικούς φορείς, οργανώσεις ή ομάδες πολιτών και μεμονωμένα άτομα που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.
Ο Δήμος Βόλβης, στα πλαίσια κατάρτισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος 2012-2014 και αναγνωρίζοντας την ανάγκη για ενεργό συμμετοχή των πολιτών και τοπικών φορέων στον καθορισμό του οράματος και της στρατηγικής για την περιοχή, θέτει από σήμερα σε δημόσια διαβούλευση την Α’ Φάση του Επιχειρησιακού Προγράμματος (Στρατηγικός Σχεδιασμός) που εγκρίθηκε με την υπ’αριθ. 953/2011 απόφαση Δ.Σ. του Δήμου Βόλβης, ώστε να οριστικοποιηθεί ενσωματώνοντας τις προτάσεις των πολιτών και των τοπικών φορέων.
Σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Βόλβης κ. Γαλαμάτης Δημήτριος για τη διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης υπογράμμισε: «Γνώμονας των οργανωτικών επιλογών του Δήμου μας είναι ο πολίτης και η εξυπηρέτηση των αναγκών του. Η αντιμετώπιση των μεγάλων δυσκολιών και των προκλήσεων της εποχής μας σε ένα μεταβαλλόμενο και απαιτητικό διεθνές περιβάλλον που μαστίζεται από την οικονομική κρίση απαιτεί την εφαρμογή συμμετοχικών διαδικασιών.
Το Επιχειρησιακό μας Σχέδιο για τα επόμενα τρία χρόνια θέλουμε να έχει την σφραγίδα της τοπικής μας κοινωνίας.
Κάνοντας πράξη την εσωτερική δημοτική αποκέντρωση στη γειτονιά και στο χωριό, με απόλυτη διαφάνεια προωθούμε τις αναπτυξιακές μας πρωτοβουλίες με όρους διεύρυνσης της συμμετοχής του πολίτη και εμβάθυνσης της δημοκρατίας, αλλά και την ανάδειξη του ρόλου της κοινωνίας των πολιτών και των τοπικών κοινωνικών οργανώσεων.»
Από σήμερα και μέχρι τις 27 Δεκεμβρίου 2011, οι πολίτες και οι τοπικοί φορείς καλούνται, με τη συμπλήρωση του επισυναπτόμενου ερωτηματολογίου,:
  • Να διατυπώσουν τις απόψεις τους όσον αφορά στην επιλεγμένη στρατηγική και στους άξονες προτεραιότητας της δημοτικής αρχής έως και το 2014, καθώς και
  • Να προτείνουν δράσεις που πιστεύουν ότι θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη της περιοχής και στη βελτίωση της λειτουργίας του Δήμου και των υπηρεσιών του.
Η συμπλήρωση και κατάθεση του ερωτηματολογίου μπορεί να γίνει:
  • Στις Δημοτικές και Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Βόλβης
  • Στα Κ.Ε.Π.
  • Ηλεκτρονικά στην ιστοσελίδα του Δήμου Βόλβης www.dimosvolvis.gr και με αποστολή e-mail στη διεύθυνση dimos@dimosvolvis.gr Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από κακόβουλη χρήση. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε την Javascript για να τη δείτε. με την ένδειξη «ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ».
http://www.dimosvolvis.gr/enimerwsi/anakoinwseis/359-ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΔΗΜΟΥ-ΒΟΛΒΗΣ-2012-e28093-2014-ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: