"Βασιλέας δε και άρχοντας ου τους
σκήπτρα έχοντας έφη είναι ουδέ τους
υπό την τυχόντων αιρεθεντας ουδέ
τους κληρω λαχοντας ουδέ βιασαμενους ουδε εξαπατησαντας ,αλλα τους επισταμενους αρχειν,οποτε γαρ τις
ομολογησειε του μεν αρχοντος ειναι
το προστατειν ο,τι χρη ποιειν,
του δε αρχομενου το πειθεσθαι.."
[Οι βασιλείς και οι άρχοντες δεν είναι εκείνοι που κρατούν το σκήπτρο ,ούτε εκείνοι που εκλεχθήκαν από τον λαό η με κλήρωση, ούτε εκείνοι που κατέλαβαν
βίαια την εξουσία η με απατή,
αλλά εκείνοι που ξέρουν να
Κ Υ Β Ε Ρ Ν Ο Υ Ν ,...."ΞΕΝΟΦΩΝ 420

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τρίτη, 25 Φεβρουαρίου 2014

Η άγνωστη ιστορία των Δημοτικών Εκλογών

ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Ο πρώτος δήμαρχος της Αθήνας, ο Ανάργυρος Πετράκης, απολύθηκε από τους Βαυαρούς. Ο δεύτερος δήμαρχος, ο Δημήτρης Καλλιφρονάς, φυλακίστηκε. Ο εικοστός πρώτος, ο Αμβρόσιος Πλυτάς, πάλι καλά που δεν εκτελέστηκε από τις γερμανικές αρχές κατοχής.
Ένας άλλος δήμαρχος από την Κέα, κάποιος Σταθόπουλος, προκάλεσε σκάνδαλο, χλευάζοντας τους νεκρούς των εξεγέρσεων εναντίον του Όθωνα. Αποπέμθηκε κακήν κακώς από την Εθνοσυνέλευση του 1863, όπου είχε εκλεγεί αντιπρόσωπος.
Με τους πολέμους του 1912-1913, ο δήμαρχος του Πειραιά, Δημοσθένης Ομηρίδης - Σκυλίτσης, ντύνεται στο χακί και τραβάει για το μέτωπο.
Το 1934 εκλέγονται οι πρώτοι «κόκκινοι δήμαρχοι», με πιο χαρακτηριστική περίπτωση τον Δημήτρη Παρτσαλίδη στην Καβάλα των καπνεργατών.
Τριάντα χρόνια αργότερα στα Γιάννενα, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Γιώργος Μελανίδης παθαίνει ανακοπή καρδιάς στην πανηγυρική τελετή της ορκωμοσίας του και πεθαίνει.

Η ιστορία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των δημοτικών εκλογών στην Ελλάδα είναι μια συναρπαστική περιπέτεια.

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

Υποψήφιος Δήμαρχος Βόλβης ο Δημήτρης Στοΐτσας

Τρίτη, 22 Οκτωβρίου 2013 19:35
  • Την υποψηφιότητά του για την θέση του Δημάρχου Βόλβης στις επόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές καθώς και την ίδρυση της Δημοτικής Παρατάξεως ΄΄Δήμος Βόλβης,Τόπος να ζεις!΄ανακοίνωσε ο Δημοτικός σύμβουλος και επικεφαλής της Μείζονος Αντιπολίτευσης Δήμου Βόλβης Δημήτρης Στοΐτσας, σε ανοικτό κάλεσμα του προς τους Δημότες του Δήμου Βόλβης.
Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα εκδηλώσεων Rihios στον Σταυρό, ο κ. Στοΐτσας τόνισε τα αδιέξοδα στα οποία έχει περιέλθει η τοπική κοινωνία,αναπτύσσοντας πλήρως την σημερινή κατάσταση στον Δήμο. Κάλεσε όλες τις κοινωνικές δυνάμεις να ενωθούν πάνω από κόμματα και διαχωριστικές γραμμές του χθές και τόνισε την ακλόνητη πίστη του, πως μέσα από ένα νέο ξεκίνημα μπορούν να δοθούν λύσεις.
Συγκεκριμένα ο κ. Δημήτρης Στοϊτσας μεταξύ άλλων δήλωσε:
Ανταποκρινόμενος στο δικό σας κάλεσμα, στο κάλεσμα των τοπικών κοινωνιών για να δώσουμε ελπίδα και μάχες για το αύριο, σας κοιτάζω στα μάτια γιατί αφουγκράζομαι την οργή, το άγχος και την αγωνία που έχετε.
Σας κοιτάζω στα μάτια και έχοντας πλήρη επίγνωση των καταστάσεων που ζούμε,δηλώνω παρόν στις εξελίξεις, δηλώνω παρόν στη μάχη που θα δώσουμε όλοι μαζί.

Υποψήφιοι Δήμαρχοι για τις Δημοτικές Εκλογές του 2014

Τετάρτη, 1 Ιανουαρίου 2014

Επιστολή - Ανακοίνωση Υποψηφιότητας

http://nanakosg.blogspot.gr/

ΕΠΙΣΤΟΛΗ
ΝΑΝΑΚΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΥ
ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ 2014
Πολίτες του Δήμου Βόλβης,

Αγαπητοί συμπολίτες και συμπολίτισσες,

Σε οποιαδήποτε συζήτηση κι αν έχει βρεθεί ο καθένας από μας, σχετική με τα θέματα του τόπου όπου ζούμε, είναι φανερή η απογοήτευσή του για την πορεία των τοπικών υποθέσεων, όπως αυτή εξελίσσεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

Σήμερα, με τη δύσκολη κατάσταση που βιώνουμε όλοι, νιώθουμε εντονότερη την ανάγκη για την ύπαρξη μίας τοπικής διοίκησης, η οποία με το όραμα, τις δομές και τους μηχανισμούς των υπηρεσιών που διαθέτει, θα είναι ικανή να μας ανακουφίσει από το βάρος της κρίσης και να μας προσφέρει καλύτερες προοπτικές.

Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Προτάσεις για ανάπτυξη και δουλειές.

Θεσσαλονίκη: Πρόταση για την αξιοποίηση των κάμπινγκ

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Μάθε που ψηφίζεις.

http://www.ypes.gr/Services/eea/eeagr/eea.htm

Αυτοί - που δεν μπορούν να μαζέψουν ούτε τα σκουπίδια - ονειρεύονται δημοτικές επιχειρήσεις!

OΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ

E-mail Εκτύπωση PDF

sima
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
2 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ 2014 

OΧΙ ΣΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΜΠΙΝΓΚ ΑΣΠΡΟΒΑΛΤΑΣ
Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βόλβης ζητά να ακυρωθεί η διαδικασία πώλησης από τον ΤΑΙΠΕΔ

Με ψήφισμα του το Δημοτικό Συμβούλιο του δήμου Βόλβης στην συνεδρίαση του της Δευτέρας 3 Φεβρουαρίου 2014, εκφράζει ομόφωνα την αντίθεσή του στην πώληση του κάμπινγκ Ασπροβάλτας από τον ΤΑΙΠΕΔ.
Ζητά από την Πολιτεία, να ακυρωθεί η διαδικασία πώλησης του και να παραχωρηθεί το κάμπινγκ Ασπροβάλτας στον δήμο Βόλβης, ο οποίος προτίθεται να αναλάβει την ευθύνη διαχείρισης και εκμετάλλευσης των εγκαταστάσεων, έτσι ώστε να αποβεί προς όφελος της τουριστικής ανάπτυξης της ευρύτερης περιοχής.

Τελικά, η σοσιαλιστική εκπαίδευση τόσων ετών στην Ελλάδα, έχει κάνει δουλειά!

Πέμπτη, 6 Φεβρουαρίου 2014

Όσοι Έλληνες, όσοι ζωντανοί, αντισταθείτε...







Γράφει ο Δημήτριος Νατσιός, Δάσκαλος

«Η βλακεία, η εγωπάθεια, η μωρία και η γενική αναπηρία τηςηγετικής τάξης στη σημερινή Ελλάδα σε φέρνει στην ανάγκη να ξεράσεις...» Γ.Σεφέρης, «Πολιτικό ημερολόγιο», 1945
Άφησαν το σκοπιανό υποκείμενο «να ξερνάει», μες στη Βουλή των Ελλήνων, τις αθλιότητες περί Μακεδονίας και… «αφωνότεροι των ιχθύων και απραγέστεροι των βατράχων» οι ασήμαντοι της σήμερον. Άρα είναι έτοιμοι να υπογράψουν, με χέρια και ποδάρια, το ξεπούλημά μας. Διάβασα την είδηση και… «κάπνισαν τα μάτια μου». Αν μου αφαιρέσουν, μου καταστρέψουν, μου εξευτελίσουν εμένα τον Μακεδόνα-γεννήθηκα στην Πιερία-το έσχατο καταφύγιο της αξιοπρέπειάς μου, την ιστορία μου, την ιθαγένειά μου, την μνήμη μου, τότε να γνωρίζουν ότι: