"Βασιλέας δε και άρχοντας ου τους
σκήπτρα έχοντας έφη είναι ουδέ τους
υπό την τυχόντων αιρεθεντας ουδέ
τους κληρω λαχοντας ουδέ βιασαμενους ουδε εξαπατησαντας ,αλλα τους επισταμενους αρχειν,οποτε γαρ τις
ομολογησειε του μεν αρχοντος ειναι
το προστατειν ο,τι χρη ποιειν,
του δε αρχομενου το πειθεσθαι.."
[Οι βασιλείς και οι άρχοντες δεν είναι εκείνοι που κρατούν το σκήπτρο ,ούτε εκείνοι που εκλεχθήκαν από τον λαό η με κλήρωση, ούτε εκείνοι που κατέλαβαν
βίαια την εξουσία η με απατή,
αλλά εκείνοι που ξέρουν να
Κ Υ Β Ε Ρ Ν Ο Υ Ν ,...."ΞΕΝΟΦΩΝ 420

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

1η ΗΜΕΡΙΔΑ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΚΟΥ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ: ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΜΑΣ!

imerida1
Το ΄πε και το ΄κανε ο Δημήτρης Γαλαμάτης. Ο Δήμαρχος Βόλβης στις πρόσφατες εξαγγελίες του σχετικά για τις συναντήσεις του
με διάφορους φορείς της περιοχής μας, υποσχέθηκε και επαφές με τα αθλητικά σωματεία του Δήμου Βόλβης. Επόμενο ήταν λοπόν πρωταρχικά να καλέσει τα Ερασιτεχνικά Ποδοσφαιρικά Σωματεία μας που είναι και τα περισσότερα και που στα δύσκολα αυτά χρόνια που διανύουμε όλοι μας, να περνούν ίσως τις χειρότερες στιγμές της ιστορίας και του αγώνα επιβίωσης τους. Ένας αγώνας ο οποίος βέβαια, πάντα ήταν δύσκολος.
Μη νομίζει κανείς πως το να διοικεί κάποιος ένα Ερασιτεχνικό Σωματείο ή να αγωνίζεται σε αυτό, είναι κάτι το εύκολο. Ποτέ δεν ήταν και ίσως να μην γίνει εύκολο ποτέ! Τις κατά τόπους ερασιτεχνικές ομάδες, τις κρατά ζωντανές διαχρονικά η φλόγα και το μεράκι που έχουν μέσα τους απλοί άνθρωποι που σχεδόν πάντα θυσιάζουν πολλά ακόμα και από την ζωή τους την ίδια.
Αθλητές, παράγοντες, προπονητές και πάνω απ΄ όλα Φίλαθλοι, δεκαετίες τώρα μέσα και έξω από τα γήπεδα κάθε χωριού μας δίνουν ΟΞΥΓΟΝΟ και ΑΙΜΑ στα σωματεία και τα κρατούν ΟΡΘΙΑ. Και εκείνα με την σειρά τους συμβάλουν στο να κρατηθούν όρθια και τα χωριά μας τα ίδια!
Θυμάμαι ακόμα τα λόγια του Λάκη Χαρίση πέρσι στο μικρό καφενεδάκι στην Κοκκαλού μετά το παιχνίδι των παιδιών με τα Λαγκαδίκια. ''Βλέπεις το φως αυτό εδώ μέσα;'' μου είπε, ''αν δεν ερχόμαστε να παίξουμε μπάλα σήμερα, κι αυτό το μαγαζί θα ήταν κλειστό τώρα''

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ







sima
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ 



(Βάσει της 626/11 αποφάσεως του Δ.Σ. Δήμου Βόλβης ΑΔΑ: 4Α86Ω9Ω-Ω6Ζ όπως τροποποιήθηκε με την αρίθμ. 105/12 απόφαση του Δ.Σ Βόλβης ΑΔΑ Β44ΕΩ9Ω-ΕΝΙ).





ΚΕΦΑΛΑΙΟ Α
Γενικές διατάξεις και έννοιες
Άρθρο 1
Αντικείμενο του παρόντος κανονισμού: Η καθαριότητα των χωριών του Δήμου Βόλβης και η προστασία του περιβάλλοντος επιτυγχάνονται με την συνεργασία των δημοτών και του Δήμου και διέπονται από νόμους, αποφάσεις Δημοτικού Συμβουλίου, υποχρεώσεις και δικαιώματα. Ο παρών κανονισμός έχει ως αντικείμενο:
• την τήρηση της καθαριότητας στο Δήμο Βόλβης και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας
• την σωστή διαχείριση των απορριμμάτων - στερεών αποβλήτων (συσκευασία, συλλογή, αποκομιδή, ανακύκλωση, διάθεση )

Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Ο.Π.Α.Π : ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΠΡΟΣ ΣΤΑ ΑΘΛΗΤΙΚΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

sima
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
Ο.Π.Α.Π.
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ, ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
& ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ο Ο.Π.Α.Π σας ενημερώνει ότι κατόπιν επαφών με την διοίκηση των λουτρών N. AΑπολλωνίας δίνει την δυνατότητα στα αθλητικά σωματεία ( ποδοσφαιρικές ομάδες, ομάδες μπάσκετ κ.λ.π ) του δήμου Βόλβης να επισκέπτονται δωρεάν τις εγκαταστάσεις των λουτρών για αποθεραπεία κατόπιν συνεννόησης στα τηλέφωνα 2397021727 & 2397021728.

Δευτέρα 8 Οκτωβρίου 2012

ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗ ΛΙΜΝΗ – ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΝΟ-ΚΑΓΙΑΚ

E-mail Εκτύπωση PDF
sima
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
8 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΤΗ ΛΙΜΝΗ – ΕΜΑΘΑΝ ΚΑΝΟ-ΚΑΓΙΑΚ
Το καθεστώς προστασίας και τα αθλήματα αναψυχής στη λίμνη Βόλβης ήταν το επίκεντρο εκδήλωσης, που οργανώθηκε με τη συμμετοχή του δήμου Βόλβης
Στο πλαίσιο της συστηματικής προστασίας, ανάδειξης και αξιοποίησης της λίμνης Βόλβης, που έχει ως στρατηγικό στόχο ο δήμος Βόλβης, εντάσσεται και η πολύπλευρη εκδήλωση Σεμινάριο Κανό-Καγιάκ, η οποία έγινε την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στα Λουτρά Ν. Απολλωνίας.

Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
5 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΚΑΝΟ-ΚΑΓΙΑΚ
Μια ακόμα ενημερωτική δραστηριότητα για την ανάδειξη της λίμνης Βόλβης, την οποία υποστηρίζει ο δήμος Βόλβης
Το Σεμινάριο Κανό-Καγιάκ πραγματοποιείται την Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012, στις 10.00 πμ., στα Λουτρά Ν. Απολλωνίας, με διοργανωτή τον Φορέα Διαχείρισης Λιμνών Κορώνειας-Βόλβης και την υποστήριξη του δήμου Βόλβης.