"Βασιλέας δε και άρχοντας ου τους
σκήπτρα έχοντας έφη είναι ουδέ τους
υπό την τυχόντων αιρεθεντας ουδέ
τους κληρω λαχοντας ουδέ βιασαμενους ουδε εξαπατησαντας ,αλλα τους επισταμενους αρχειν,οποτε γαρ τις
ομολογησειε του μεν αρχοντος ειναι
το προστατειν ο,τι χρη ποιειν,
του δε αρχομενου το πειθεσθαι.."
[Οι βασιλείς και οι άρχοντες δεν είναι εκείνοι που κρατούν το σκήπτρο ,ούτε εκείνοι που εκλεχθήκαν από τον λαό η με κλήρωση, ούτε εκείνοι που κατέλαβαν
βίαια την εξουσία η με απατή,
αλλά εκείνοι που ξέρουν να
Κ Υ Β Ε Ρ Ν Ο Υ Ν ,...."ΞΕΝΟΦΩΝ 420

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Δείτε ποια έργα επέλεξε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα "Μακεδονία- Θράκη 2007-2013"

Στον τομέα της Υγείας, της προστασίας του Περιβάλλοντος και του Πολιτισμού αφορούν τα νέα έργα που εντάσσονται στο Π.Ε.Π. "Μακεδονία-Θράκη 2017", με συγχρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης...

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας συνεχίζουν την υλοποίηση έργων υποδομών σε κρίσιμους τομείς, με στόχο τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών, μέσα από την αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών εργαλείων που προσφέρονται.

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

«Κοιμώμενος γίγαντας» η Κεντρική Μακεδονία για την ανάπτυξη της γεωθερμίας

«Κοιμώμενο γίγαντα» για την ανάπτυξη της γεωθερμίας χαρακτήρισε την Περιφέρεια της Κεντρικής Μακεδονίας ο γενικός γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Αθανάσιος Καρούντζος, σε κοινή σύσκεψη εργασίας που πραγματοποιήθηκε με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για το συγκεκριμένο θέμα.

Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΜΝΗΜΕΙΩΝ ΔΗΜΟΥ ΒΟΛΒΗΣ

E-mail Εκτύπωση PDF
sima
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΒΗΣ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
21 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012
Αναδεικνύονται αξιοθέατα και μνημεία
Μέσω του προγράμματος Leader ο δήμος Βόλβης προχωρά στην αποτύπωση και προβολή όλων των μνημειακών του χώρων
Το Κάστρο της Ρεντίνας και το Βήμα του Αποστόλου Παύλου είναι ενδεικτικά δυο από τα αξιοθέατα-μνημεία του δήμου Βόλβης, που πρόκειται να χαρτογραφηθούν και να προβληθούν, μέσα από ειδική δράση.
Το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ενέκρινε στο πλαίσιο του προγράμματος Leader, τη χρηματοδότηση του σχεδίου: «Ανάδειξη αξιοθέατων και μνημείων των Δ.Δ. του Δήμου Βόλβης μέσω της χαρτογραφικής απεικόνισής τους, της προβολής τους σε πινακίδες έκθεσης και της αναπαραγωγής τους σε ενημερωτικό – πληροφοριακό υλικό», προϋπολογισμού 28.000 ευρώ.
Στόχος είναι η καταγραφή των τοπικών χαρακτηριστικών, η ανάδειξη και η προβολή τους, μέσω ενός εύχρηστου πληροφοριακού συστήματος και η εναρμονισμένη με το περιβάλλον πληροφοριακή σήμανση τους. Με τον τρόπο αυτό προβάλλονται χαρακτηριστικά αρχιτεκτονικού, πολιτιστικού, ιστορικού, φυσικού ενδιαφέροντος του δήμου Βόλβης, βελτιώνεται η δυνατότητα προβολής και προώθησης της περιοχής μέσω της χαρτογραφικής απεικόνισης (ψηφιακό χαρτογραφικό υπόβαθρο), παρέχεται η δυνατότητα άμεσης πληροφόρησης του δημότη και του επισκέπτη για την τοπική κληρονομιά του δήμου Βόλβης και αναδεικνύονται περιηγητικές οικοτουριστικές διαδρομές, διατηρώντας και προστατεύοντας το περιβάλλον.
Στο πρόγραμμα προβλέπεται η δημιουργία χάρτη που θα αποτυπώνει μεταξύ άλλων αρχαία ευρήματα, βυζαντινές εκκλησίες, το πλούσιο οικοσύστημα των εκβολών του Ρήχιου ποταμού, της λίμνης Βόλβης κ.λπ., περιηγητικές διαδρομές περιμετρικά των λιμνών και των παραδοσιακών οικισμών, οδικό δίκτυο, χαρτογράφηση οικισμών, καθώς και ψηφιοποίηση των αντίστοιχων χαρτών και αναπαράσταση του χάρτη σε 3d μορφή. Ακόμα, μέσω ειδικών πινακίδων και σταντ που θα εναρμονίζονται στο περιβάλλον, θα παρέχονται πληροφορίες σε δημότες και επισκέπτες.
Ο δήμαρχος Βόλβης Δημήτρης Γαλαμάτης, επισημαίνει ότι «αποτελεί ιστορικό καθήκον για όλους μας, όχι μόνο η καταγραφή και αποτύπωση της κληρονομιάς του παρελθόντος και του φυσικού κάλους της περιοχής μας, αλλά και η ανάδειξη τους, ώστε να γίνουν γνωστά σε δημότες και επισκέπτες. Στόχος μας είναι να γίνουν γνωστά και στις μελλοντικές γενιές, όλα αυτά τα αξιοθέατα, ώστε να επιτύχουμε και το σεβασμό προς αυτά, αλλά και την προστασία τους. Η δράση αυτή είναι μόνο η αρχή, καθώς επιδιώκουμε να διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο από την Πολιτεία την αρωγή της στην προβολή της ιστορικής μας κληρονομιάς και εκτός συνόρων».