"Βασιλέας δε και άρχοντας ου τους
σκήπτρα έχοντας έφη είναι ουδέ τους
υπό την τυχόντων αιρεθεντας ουδέ
τους κληρω λαχοντας ουδέ βιασαμενους ουδε εξαπατησαντας ,αλλα τους επισταμενους αρχειν,οποτε γαρ τις
ομολογησειε του μεν αρχοντος ειναι
το προστατειν ο,τι χρη ποιειν,
του δε αρχομενου το πειθεσθαι.."
[Οι βασιλείς και οι άρχοντες δεν είναι εκείνοι που κρατούν το σκήπτρο ,ούτε εκείνοι που εκλεχθήκαν από τον λαό η με κλήρωση, ούτε εκείνοι που κατέλαβαν
βίαια την εξουσία η με απατή,
αλλά εκείνοι που ξέρουν να
Κ Υ Β Ε Ρ Ν Ο Υ Ν ,...."ΞΕΝΟΦΩΝ 420

Κυριακή 29 Αυγούστου 2010

Με το χέρι στην καρδιά...

Έχω ένα στόχο ζωής, να δω τον τόπο που με γέννησε και με ανέθρεψε να ευημερεί και να προοδεύει. Τους ανθρώπους που με μεγάλωσαν και μεγαλώσαμε μαζί, να ζουν χαρούμενοι, ευτυχισμένοι, χωρίς ανασφάλεια και με όρεξη για τη ζωή.


Ο πατέρας μου από το Ζαγκλιβέρι, η μητέρα μου από την Ασπροβάλτα, εγώ γεννημένος στο Σταυρό περνάω τα παιδικά μου χρόνια εδώ. Φεύγω για να σπουδάσω στην Κτηνιατρική σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παράλληλα μπαίνω στην πολιτική. Επιστέφω με επαγγελματική και προσωπική έδρα στον Άνω Σταυρό.

Το 2000 παίρνω την απόφαση να αγωνιστώ για όλα αυτά που ονειρευόμουν μέσα από την κεντρική πολιτική σκηνή.

Με τιμήσατε και με εμπιστευτήκατε να σας εκπροσωπήσω στη Βουλή των Ελλήνων. Προσπάθησα να ανταποκριθώ στις προσδοκίες σας που είχατε όταν με ψηφίσατε. Δεν ξέρω αν τα κατάφερα απόλυτα. Ξέρω όμως πολύ καλά ότι έδωσα τον καλύτερό μου εαυτό και έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό, σε πολύ νεαρή ηλικία τότε, για να βοηθήσω τον τόπο μου και τους συνανθρώπους μου. Έχω ήσυχη την συνείδησή μου, γιατί όλη η πολιτική μου δραστηριότητα καθορίζεται από ειλικρίνεια και πίστη στις αξίες που μου δίδαξαν γονείς και δάσκαλοι.

Στις εκλογές της τοπικής αυτοδιοίκησης που έρχονται, αποφάσισα να διεκδικήσω τη Δημαρχία του νέου Δήμου Βόλβης. Για το σύνολο της περιοχής έχω σχέδιο και μπορώ να το υλοποιήσω. Όλα αυτά τα χρόνια, και μέσα από την κεντρική πολιτική σκηνή, βασική δουλειά, δική μου και των συνεργατών μου, ήταν η ανάπτυξη και η ευημερία του συνόλου της περιοχής μου. Ξέρω πως δεν κατάφερα ως βουλευτής να προωθήσω και να πετύχω όλα όσα ήθελα, γιατί έβρισκα απέναντι μου το γραφειοκρατικό Αθηνοκεντρικό κράτος.
Απέκτησα όμως γνώση και εμπειρία στο χειρισμό τέτοιων θεμάτων σε κεντρικό επίπεδο. Ακόμη μου δόθηκε η ευκαιρία να προσεγγίσω και να έχω πληροφορίες και προσωπική εμπειρία από συστήματα ανάπτυξης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Η θέση του Δημάρχου, και μάλιστα ενισχυμένη θεσμικά, μου δίνει την δυνατότητα να πραγματοποιήσω πολλά από τα πλάνα που εδώ και χρόνια σχεδιάζουμε με τους συνεργάτες μου. Το πρόγραμμα για την ανάπτυξη, την ευημερία και την καλύτερη ζωή όλων δεν το στηρίζω στην αποκλειστική βοήθεια – ελεημοσύνη του κράτους. Το στηρίζω στις δικές μας δυνάμεις και σε πόρους από την Ευρωπαϊκή Ένωση, που με τεχνοκρατικό σχεδιασμό θα δώσουν τη νέα πνοή στον τόπο μας.
Για το νέο Δήμο Βόλβης έχω σχέδιο. Θέλω να το συζητήσουμε από κοντά. Η γνώμη σας και οι παρεμβάσεις σας μου είναι απαραίτητες. Αυτό είναι και το μοντέλο που έχω σκοπό να εφαρμόσω εφόσον με επιλέξετε για δήμαρχο: συνεχείς προτάσεις, αυστηρή κριτική, ανταλλαγή απόψεων συμμετοχή όλων των πολιτών και συναπόφαση για όλα τα σημαντικά θέματα που μας αφορούν.
Πιστεύω σ΄αυτό το νέο πολιτικό πολιτισμό.
Πιστεύω στο σύγχρονο και το πρωτοποριακό.
Πιστεύω στην πολιτική της γνώσης και της καινοτομίας.
Πιστεύω ότι μπορούμε να κάνουμε το νέο Δήμο Βόλβης πρότυπο Δήμο της Χώρας.
Πιστεύω στις δικές μας δυνάμεις και απορρίπτω κάθε εξάρτηση και κάθε δικαιολογία για αποτυχία.
Με το χέρι στην καρδιά, πιστεύω σε σας. Μαζί μπορούμε ν’ αλλάξουμε τον τόπο μας.
Ο στόχος είναι κοινός. Η απόφαση είναι δική σας.